Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Nuolialan alakoulun kivirakennuksessa opiskelevat ryhmät siirtyvät kevätlukukaudeksi opiskelemaan korvaaviin luokkatiloihin. Koulusta valmistui juuri kuntotutkimus, jonka mukaan sisäilmassa on epäpuhtauksia, jotka viittaavat kosteusvaurioihin. Koululle on suunniteltu peruskorjausta vuosille 2015–2016, ja tässä tilanteessa toimenpiteitä on päätetty aikaistaa. Kivikoulun tilanteesta järjestetään tiedotustilaisuus koulun oppilaiden huoltajille ensi viikon alkupuolella.

Kunnan 2015 talousarviossa on varauduttu Nuolialan vuosien 1948–1950 aikana valmistuneen kivikoulun ruokala- ja keittiökerroksen peruskorjaukseen. Ylempien kerrosten peruskorjaus on suunnitelmissa vuodelle 2016. Tutkimustuloksien perusteella on päädytty siihen, että kivikoululle suunniteltuja korjauksia aikaistetaan ja koulutyö siirretään jo kevääksi pois kivikoulun tiloista. Toimenpiteiden aikaistaminen ja opetuksen siirtäminen korvaaviin tiloihin nähdään tässä tilanteessa parempana ratkaisuna kuin kivikoulun tilapäiskorjaukset.

Nuolialan kivikoulusta on aiemmin tehty kuntotutkimus peruskorjaustarpeiden kartoittamiseksi. Tutkimusta täydennettiin syksyn 2014 aikana välipohjien ja yläpohjan kuntotutkimuksella. Tässä yhteydessä havaittiin välipohjien ja yläpohjan eristemateriaaleissa mikrobivaurioita, joten tutkimusta päätettiin jatkaa sisäilmatutkimuksilla. Tutkimukset tehtiin joulukuussa ja tutkimusraportti valmistui viime viikolla.

Tutkimuksissa otettiin sisäilmanäytteet yhdeksästä eri luokkatilasta eri puolilta kivikoulua. Tutkimustuloksista käy ilmi, että koulun sisäilmassa esiintyy mikrobiepäpuhtauksia, jotka viittaavat rakennuksen kosteusvaurioihin.

Kivikoulussa opiskelee tällä hetkellä hieman alle 20 opetusryhmää. Näille ryhmille löytyvät korvaavat opetustilat koulun juuri valmistuneesta laajennusosasta, koulun liikuntasalista, Kirkkoveräjän seurakuntatalolta, Nuolialan kirjaston alakerrasta ja Toivion koululta. Tarkempi suunnittelu siitä, mihin kukin luokka siirtyy, on vielä kesken. Oppilaat opiskelevat näissä väistötiloissa kevätlukukauden ajan. Tavoitteena on, että elokuussa opiskelu jatkuu koulun tontille tai läheisyyteen perustettavissa väliaikaistiloissa.

Siirtyminen korvaaviin luokkatiloihin on mahdollista tehdä nopealla aikataululla ja se on jo aloitettu. Kivikoululta siirrettävät kalusteet ja opiskeluvälineet desinfioidaan asianmukaisesti ennen niiden siirtämistä väistötiloihin. Koulun niin sanotulla uudella puolella tai puukouluilla opiskelevat luokat jatkavat nykyisissä tiloissa. Koulun rehtori tiedottaa oppilaiden huoltajia siirtymisestä ja muista käytännön asioista erillisellä Wilma-viestillä.