Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!


Pirkkalan koulukeskukseen kohdistuneet törkeä vahingonteko ja varkaus ovat selviämässä. Poliisi on pidättänyt teoista epäiltynä 19-vuotiaan pirkkalalaisen miehen. Muut teosta epäillyt ovat alle 18-vuotiaita, nuorimman ollessa vasta 13-vuotias.

Poliisi on saanut tapahtumasta vihjeitä ja kuvamateriaalia, mistä osa tekijöistä on tunnistettavissa. Samalla on selvinnyt Pirkkalan alueella syksyn aikana osittain saman ryhmän tekemäksi epäiltyjä omaisuusrikoksia. Osa on kohdistunut mm. elämyspuisto Taikamaan omaisuuteen. Ilkivallan taloudelliset vaiktukset ovat suuret. Koulukeskuksen tuhojen hinnaksi poliisi on arvioinut 10.000 euroa.

Koska pääosa epäillyistä ovat alle 18-vuotiaita, varataan sosiaalityöntekijöille ja nuorten vanhemmille tilaisuus olla läsnä kuulusteluissa.

– Tämä on lasten vanhemmille erinomainen tilaisuus olla mukana katkaisemassa nuoren orastavaa rikoskierrettä ennen kuin sattuu jotain vakavampaa. Asiallinen puuttuminen on myös lapsen edun mukaista, sanoo tutkintaa johtava rikoskomisario Erkki Walinen.

Poliisin tavoitteena on saada esitutkinta valmiiksi kevääseen mennessä, jolloin se siirtyy 15-vuotta täyttäneiden osalta syyteharkintaan.

Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä, mitkä merkittävästi edesauttavat rikosten selvittämisessä. – Vihjeiden runsaus viittaa siihen, että tämäntyyppinen omaisuuden tuhoaminen koetaan moitittavana, koska loppupeleissä vastuun kantavat veronmaksajat, Walinen toteaa. Poliisi ottaa edelleen vihjeitä vastaan ja tiedottaa asiasta lisää mikäli jotain uutta ilmenee.