Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Aiemmin nopealla väestönkasvullaan Suomen kuntien kärjessä ollut Pirkkala kohauttaa taas tilastoissa. Tutkija Timo Aron mukaan 75-vuotiaiden määrä kasvaa vuoteen 2030 mennessä Pirkkalassa suhteellisesti nopeimmin Suomen kunnista. Aro kertoo kuitenkin huojentavan tiedon: Pirkkala on onneksi kärkikuntia myös työikäisten ja alle 20-vuotisten määrän kasvuennusteissa.
– Pirkkala on tyypillinen kasvavan kaupunkiseudun kunta, jossa muutoksen jälkeenkin ikä- ja väestörakenne on edelleen erittäin kilpailukykyinen, Aro sanoo.
Pirkkalan vanhustyön johtaja Tuula Jutila kertoo, että Pirkkalan väestöstä on nykyisin kuusi prosenttia 75 vuotta täyttäneitä. Vuoteen 2030 suhteellinen osuus kaksinkertaistuu eli heitä on 12 prosenttia.
– Kunnan on ennakoitava kehitystä. Asuinympäristöt esimerkiksi pitää suunnitella niin, että hoitotarve ei lisäänny yhtä paljon kuin ikäihmisten määrä, Jutila sanoo.
Pirkkalassa on käytössä ns. hyvinvointia tukeva kotikäynti, joka tehdään kaikille 75 vuoden iän saavuttaneelle.

Lue lisää näköislehdestä ja printti-Pirkkalaisesta