Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Hakuaika Pirkkalan yläasteen liikuntapainotteiselle luokalle päättyy tulevana sunnuntaina 22. tammikuuta. Luokalle näyttää tulevan melkoinen ryntäys.

– Alkuviikosta hakijoita oli jo viitisenkymmentä. Luokalle voidaan ottaa 20 oppilasta, kertoo liikunnan lehtori Juha-Pekka Männistö.

Mukaan ehtii vielä. Hakulomake löytyy kunnan nettisivuilta. Haku on tarkoitettu nykyisille kuudesluokkalaisille, jotka menevät yläasteelle ensi syksynä.

Hakijoille järjestetään keskiviikkona 1. helmikuuta soveltuvuuskoe vapaa-aikakeskuksessa. – Kokeeseen kuuluu yleisesti käytössä oleva liikuntataitoja mittaava testi, jossa suoritus pisteytetään. Lisäksi urheiluseuroilta voi pyytää suosituksia hakijan urheiluharrastuksiin liittyen ja haastattelemme hakijat, Männistö kertoo.

– Suosio on hieno juttu. Tarkoitus on kehittää luokalle samanlainen toimintarunko kuin Tampereellakin on esimerkiksi Sammon ja Tesoman kouluissa, Männistö sanoo.

Liikuntapainotteiselle luokalle voivat hakea ensisijaisesti pirkkalalaiset ja tämän lisäksi Tampereen seutusopimuskunnissa asuvat kuudesluokkalaiset. Seitsemännellä luokalla oppilailla on liikuntaa 2 + 1 tuntia viikossa. Lisäksi oppilailla on henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti mahdollisuus harjoitella omaa lajiaan yhtenä aamuna klo 8-10. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla oppilailla on yhteisen liikunnan oppimäärän lisäksi liikunta sekä taito- ja taideaineiden valinnaisena (2 vv.) että valinnaisena aineena (2 vv.).

Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla oppilailla on henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti mahdollisuus valinnaisen liikuntatuntien puitteissa osallistua myös oman lajinsa harjoitteluun. Oman lajin harjoituksiin on mahdollista osallistua kahdeksannella luokalle kerran viikossa ja yhdeksännellä luokalla kaksi kertaa viikossa.