Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pirkkalan seurakunnassa ei ainakaan toistaiseksi vihitä samaa sukupuolta olevia pareja. Kirkkotiloja ei myönnetä heidän vihkimiseensä.
– Seurakunta noudattaa tässä asiassa kirkon virallista linjaa, josta päättää viime kädessä kirkolliskokous, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.
Kirkkoneuvosto päätti sen sijaan viime kokouksessaan, että seurakunnassa voidaan järjestää vapaamuotoinen  rukoushetki samaa sukupuolta oleville pareille. Lisäksi seurakunnan papit voivat halutessaan rukoilla samaa sukupuolta olevien parien puolesta avioliittokuulutusten yhteydessä.
Silfverhuthin mukaan tällä hetkellä ei ole tiedossa, että kukaan Pirkkalan seurakunnan papeista olisi vihkimässä samaa sukupuolta olevia pareja. Mikäli niin tapahtuisi, kirkkoherran mukaan mahdollisia  seuraamuksia mietitään kyseisessä tilanteessa.
– Viime kädessä mahdolliset sanktiot ovat tuomiokapitulin asioita.
Silfverhuth itse kuuluu niiden 15 kirkolliskokousedustajan joukkoon, jotka ovat tehneet kirkolliskokoukselle aloitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen sallimisesta kirkossa.
– Toivon, että kirkossa mennään kohti tätä ratkaisua.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta