Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Lähiruoan menekki kasvaa kaiken aikaa. Ruokakaupan asiakas haluaa tänä päivänä entista enemmän turvalliseksi kokemaansa ruokaa, ja lähiruoka mielletään sellaiseksi.
– Asiakkaille on tärkeää tuotteen alkuperä, se, että tuote on jäljitettävissä, kertoo Partolan Citymarketin kauppias Sami Sivonen.

Loppuviikolla pienet lähiruokayritykset esittelevät tuotteitaan Citymarketin maalaismarkkinoilla. Perjantaina ja lauantaina järjestettävään lähiruokatapahtumaan saapuu molempina päivinä parikymmentä tuottajaa.
– Uskon, että tapahtuma kiinnostaa ihmisiä. Onhan lähiruoka ollut kasvisruoan kanssa jo pidempään nosteessa, Sivonen sanoo.

Sivosen mukaan nykyään myös isommat elintarvikeyritykset kertovat tuotteidensa alkuperän tuottajatilaa myöten. Lähiruoka käsitteenä ei ole vielä tarkasti vakiintunut, se voi olla esimerkiksi vain muutaman lähikunnan alueella tuotettua ja kulutettua ruokaa tai yleensä kotimaista ruokaa.
– Meille lähiruoka tulee pääsääntoisesti noin 200 kilometrin säteellä Pirkkalasta. Kauppaan saamme nämä tuotteet suoraan yrityksiltä, ei väliportaitten kautta.
Alkuvuodesta Citymarket aloitti yhteistyön Iloisen pojan lihakaupan kanssa, joka on tullut tunnetuksi ympäri Pirkanmaata kulkevasta lähiruokalinjuristaan.
Yritys on avannut Citymarketin parkkipaikalla telttabaarin, joka tarjoaa lähiruoasta valmistettua katuruokaa.
– Meillä yhteistyö toimii erinomaisesti, Sivonen kertoo.

Lähiruokamarkkinat Pirkkalan Citymarketilla pe 7.4. klo 11-19 ja la 8.4. klo 11-17. Avaus  pe klo 11, pormestari Helena Rissanen, kahvitarjoilu. Esittelyä ja tapahtumia, trubaduuri Janne Laurila. Pihalla Iloisen pojan lähiruokaa ja su parkkipaikalla Mansen Maasturiklub esittelee maaastoautoja.