Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne antoi kylmää kyytiä hallituksen sote-kaavailuille Suupan torilla Pirkkalassa perjantaina.
Rinteen mielestä kuntavaaleissa päätetään paitsi paikallisista asioista, myös siitä, mikä painoarvo SDP:llä on lähivuosina eduskunnassa.
– Mikäli SDP saa kuntavaaleissa kunnon kannatuksen, meillä on eduskunnassa oppositiossakin enemmän sananvaltaa. Pystymme silloin estämään hallituksen hölmöilyjä.
– Mikäli nousemme hyvällä äänimäärällä eduskuntavaalien jälkeen pääministeripuolueeksi, niin puramme sotesta pakkoyhtiöityksen, mikäli hallitus sellaisen soten nyt tekee, Rinne jyrisi.

Rinteen mukaan SDP:n tarjoama aluekuntamalli sisältää leveämmät hartiat sote-palveluille ja sitä voisi kutsua myös maakuntamalliksi.
SDP:n sote-malli ei Rinteen mukaan tarkoita soten kaatamista, vaan vain sen korjaamista mikä sotessa on rikki.
– Ero on siinä, että alue- tai maakunta olisi pääjärjestäjä ja siinä mallissa esimerkiksi Pirkkalan kunta voisi edelleen tuottaa sote-palvelut maakunnalle, joka voisi tilata palveluja myös yksityisiltä terveysfirmoilta.
Hallituksen lakiesitykseen sisältyvää pakkoyhtiöitystä Rinne hirvitteli.
– Suomessa on nyt muutama suuri kansainvälinen terveysalan yritys. Selvitimme asiaa, ja ne kiertävät veroja tehokkaasti. Niillä on vielä lisää keinoja välttää veronmaksu Suomeen, Rinne selosti.
– Hallituksen linja romuttaa hyvinvointiyhteiskunnan, Rinne pelkäsi.

Rinne ilmaisi pettymyksensä television vaalitentteihin.
– Vain harvassa on päästy syventymään asioihin kunnolla. Siellä on liian monta asiaa ja liian monta ihmistä. Asioita ei pääse perustelemaan kunnolla.
– Keskusta ja Kokoomus ovat sopineet lehmänkaupoista soten maakuntamallin ja julkisten palveluiden markkinoille viemisen osalta ja heidän edustajansa vain toistavat tenteissä, kuinka hieno sote meille on muka tulossa, Rinne totesi.
Rinne kuitenkin vakuutti, että hallituksen sotelaki ei voi mennä nyt esitetyssä muodossa läpi.
– Siinä on perustuslaillisia ongelmia, hän sanoi.