Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Kuntavaalien äänestys sujui sunnuntaina aamupäivällä leppoisaan tahtiin, mutta vilkastuen Pirkkalassa. Kirkonkylän koululla, joka on 1307 äänioikeutetun äänestyspaikka, kansaa kävi aamupäivällä uurnilla vielä harvakseltaan. Kyöstin alueen äänestyspaikalla Naistenmatkan koululla toimitsijat saivat jo ahkeroida, sillä alueella on 2268 äänioikeutettua. Pirkkalan suurin äänestysalue on 3001 äänioikeutetun Naistenmatka, pienin Toivio 926 äänioikeutetulla.
Ensi kertaa pääsi uurnille Kirkonkylän alueella 45, Kyöstillä 67, Naistenmatkalla 76, Kurikassa 88, Loukonlahdessa 30, Killon alueella 79 ja Toiviossa 35 pirkkalalaista.

– Äänestän ensi kertaa ja tämä oli myös ensi kerta, kun siihen oli oikeus, kertoi Viljami Keskitalo Kirkonkylän koulun pihassa.

Vaalihuoneistot ovat avoinna kello 20:een asti.

Naistenmatkan koululla äänestää tänä vuonna kaksi äänestysaluetta, Kyösti ja Naistenmatka. Kyöstin äänestyspaikalle pääsee pääovelta ja Naistenmatkan äänestyspaikalle rakennuksen toiselta puolen. Naistenmatkan äänestysalueen asukkaat jättivät äänensä aiemmin kunnantalolla.

– Tämä on aiheuttanut aika monia kyselyjä. Ihmiset ovat tulleet tähän Kyöstin äänestyspisteelle pääovelle, josta ohjaamme heidät oikeaan paikkaan, kertoi vaalitoimitsija Miia Terämä.
Pirkkalainen raportoi maanantaina tuoreimmat vaaliuutiset netissä ja Facebookissa. Keskiviikon printtilehdestä voi lukea eri vaaliryhmittymien kommentit tuloksesta ja sen merkityksestä esimerkiksi pormestarin valintaan.