Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Sankilan kartanosta lohkotaan kolmen hehtaarin määräala, joka laitetaan joko vuokralle tai myyntiin. Kunnan omistaman tilan  päärakennus, väentupa ja  niiden lähettyvillä olevat maatalousrakennukset sijaitsevat Anian rantatien ja moottoritien välisellä alueella.
Asiasta kertoi pormestari Helena Rissanen Sankilan kyläyhdistyksen Kirkonkylän koululla  järjestämässä asukas- ja kyläillassa viime viikolla. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raili Naskali oli kysynyt häneltä illan alkajaisiksi Sankilan kuulumisia.
– Siellä on näkynyt maanmittari mittailemassa, Naskali totesi.
Rissasen mukaan lohkomalla kartanon maista juuri tuo kolme hehtaaria saadaan hyvä kokonaisuus vuokraukseen tai myyntiin. – Kartanon miljöötä säilyy silloin.
Pertti Pirilää kiinnosti, mitä kartanon vuokraus tai myynti maksaa.
– Kunnanhallitus ei ole vielä päättänyt sitä. Nyt suoritetaan lohkominen, Rissanen vastasi.
Kunta käytti noin seitsemän vuotta sitten etuosto-oikeutta hankkiessaan myynnissä olleen Sankilan itselleen 195 hehtaarin maineen. Maista osa on kaavoitettu ja myyty yritystonteiksi, mutta 1800-luvun kartano ja rakennukset ovat olleet käyttämättöminä kunnan hallussa ja niille on ideoitu vuosien kuluessa erilaisia käyttömahdollisuuksia.