Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Kesäkauden työt kaduilla ja puistossa ovat alkamassa. Yksi vuoden suurimmasta remonteista on Nuijamiehentien saneeraus, joka käynnistyy jo toukokuussa. –  Nuijamiehentie on työmaana loppuvuoteen asti. Se saa kevyen liikenteen väylän ja vesihuolto saneerataan myös, kertoo yhdyskuntatekniikan  päällikkö Mikko Keränen Pirkkalan kunnasta. Pirkkala on varannut katujen ja vesihuollon saneerausohjelmaan 1,2 miljoonaa euroa vuosittain. – Muut tästä rahasta tehtävät suurimmat kohteet ovat Suupankujan pohjoispää ja Kartanontie. Toivion Eerolantien saneeraus viimeistellään tänä vuonna päällystyksellä.

Katutöiden lisäksi kunnallistekniikan rakentaminen sisältää muun muassa puistojen ja ulkoilualueiden laittoja. Vähäjärven Ollikantiellä leikkipuistoon laitetaan keskuskentän vanhaa tekonurmea ja puisto aidataan. Tennispelaajat saavat vapaa-aikakeskuksen viereiselle kentälle hiekkatekonurmipinnan nykyisen asfaltin sijaan. Viereen rakentuu salibandykaukalo, jossa voi höntsäillä ulkosalla muovipinnoitteella.
Ulkoilureittien ystäville on myös hyvää tiedossa. Takamaan ja Vähä-Naistenjärven välistä Seiväskorven ulkoilureittiä viimeistellään ja valaistaan. Killon ja Kurikan väliin raivataan kokonaan uusi linjaus hiihtoreitille.
Vähäjärven oikutellut suihkulähdekin on otettava ohjelmaan. Sen uusimiseen oli varattu rahat ensi vuodelle.
– Lähde meni taas epäkuntoon. Kyllä se täytyy saada toimimaan näin Suomi 100 -vuonna, joten katsotaan, Keränen lupaa.

Katso työkohdekartta ja lue näköis- tai printti-Pirkkalaisesta tarkemmin kesän työkohteista