Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Ensi maanantai 15.5. voi  olla päivä, jolloin selviää, kuka on Pirkkalan pormestari seuraavat neljä vuotta.
– Valtuuston poliittisilla ryhmillä on seuraava tapaaminen tuolloin. Tarkoitus on, että silloin olisi selvillä luottamushenkilöiden paikkajako lukuunottamatta seudullisia lautakuntia, kertoo kokoomuksen pormestariehdokas Marko Jarva, joka vetää luottamuspaikkaneuvotteluja valtuuston suurimman puolueen edustajana.
 – Toivottavasti voimme silloin kertoa pormestarin ja valtuuston puheenjohtajan nimet.
Valtuustoryhmät saivat kokoomukselta 28.4. ehdotuksen tulevasta paikkajaosta. Siinä esitetään Jarvaa pormestariksi ja valtuuston puheenjohtajuutta demareille. Tulevan hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan paikka menisi esityksen mukaan demareille. Vihreät saisi toisen ison lautakunnan, yhdyskuntalautakunnan ja kokoomus tarkastuslautakunnan puheenjohtajuuden.
Jarva painottaa, että esityksessä  ei ole kyse koalitioratkaisusta, vaan siitä, että kaikki puolueet olisivat mukana vaalitulokseen perustuen.

Pormestari valitaan 12. kesäkuuta Pirkkalan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Ennen sitä ryhmittymien on päästävä sopimukseen siitä, kuka pormestariksi valitaan. Mikäli sopua ei synny, valinta tapahtuu viimeistään äänestyksellä kesäkuun kokouksessa. Pormestarin valintaan tarvitaan valtuuston enemmistön eli 22 valtuutetun tuki.

Pirkkalan kolmen suurimman puolueen pormestariehdokkaat olivat kokoomuksen Marko Jarva, demarien Janika Lanne ja vihreiden Arja Rinneaho.

OIKAISU. Lehden printtiversiossa mainittiin erheellisesti, että yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajan paikka menisi esityksen mukaan kokoomukselle. Oikea puolue on vihreät.