Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pirkkalan pormestarin ja muiden luottamushenkilöpaikkojen jakoneuvottelut etenevät. – Pirkkalan perussuomalaiset ovat kokonaisuudessaan päättäneet asettua Pirkkalan kokoomuksen virallisissa luottamuspaikkaneuvotteluissa esittämän paikkajaon taakse ja tulevat uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa äänestämään sen mukaisesti, tiedotti perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää keskiviikkona iltapäivällä.

Pirkkalainen uutisoi tänään Kokoomuksen pääneuvottelijan Marko Jarvan esityksestä, joka noudattelee suoraan puolueiden saamaa kannatusta kuntavaaleissa. Sen mukaan pormestarin paikan saisi Marko Jarva. Tulevan hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan paikka menisi esityksen mukaan demareille. Vihreät saisi toisen ison lautakunnan, yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajuuden ja kokoomus tarkastuslautakunnan puheenjohtajuuden.

Pormestari valitaan 12. kesäkuuta Pirkkalan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Pormestarin valintaan tarvitaan valtuuston enemmistön eli vähintään 22 valtuutetun tuki. Kokoomuksella on tulevassa valtuustossa 14 valtuutettua ja perussuomalaisilla kolme.