Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pirkkalan keskustan kolme valtuutettua ovat Marko Jarvan pormestariuden ja tämän neuvotteluissa esittämän muun paikkajaon kannalla, kertoi keskustan puheenjohtaja Raili Naskali Pirkkalaiselle keskiviikkoiltana. – Keskustan valtuustoryhmä on päättänyt asettua Pirkkalan kokoomuksen virallisissa luottamuspaikkaneuvotteluissa esittämän paikkajaon taakse ja tulevat valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 12.6. äänestämään sen mukaisesti, Naskali tiedottaa.

Aiemmin myös Pirkkalan perussuomalaiset ovat kertoneet tukevansa Jarvan esitystä luottamushenkilöpaikkojen jaosta. Kokoomuksella, perussuomalaisilla ja keskustalla on yhteensä 20 valtuutettua. Pormestarin valintaan tarvitaan valtuuston enemmistön eli vähintään 22 valtuutetun tuki.

Pirkkalan vihreiden puheenjohtaja Arja Rinneaho tiedotti torstaina, että vihreät tekevät ratkaisunsa tulevana sunnuntaina kokouksessaan.

Tulevan valtuuston ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajuudet menisivät Jarvan jättämän esityksen esityksen mukaan demareille. Vihreät saisi toisen ison lautakunnan, yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajuuden ja kokoomus tarkastuslautakunnan puheenjohtajuuden. Pormestari valitaan ja muut paikat jaetaan 12. kesäkuuta Pirkkalan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.