Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Kokoomuksen Marko Jarva on nousemassa Pirkkalan pormestariksi. Pirkkalan Vihreiden valtuustoryhmä teki sunnuntaina sopimuksen Kokoomus-koalition kanssa sen jälkeen, kun asiakysymyksistä oli päästy sopuun. Jarvan takana on näin ryhmien antamien ennakkoilmoitusten mukaan selkeästi yli puolet valtuustosta.

– Vihreät ovat tukemassa Marko Jarvaa pormestariksi. Enemmistöpäätös syntyi vilkkaan keskustelun jälkeen. Päätös ei ollut yksimielinen, mutta se syntyi hyvässä hengessä, kertoo vihreiden puheenjohtaja Arja Rinneaho. Vihreillä on tulevassa valtuustossa seitsemän valtuutettua.

Aiemmin Pirkkalan keskustan kolme valtuutettua ja perussuomalaisten samoin kolmehenkinen ryhmä on ilmoittautunut Jarvan neuvotteleman luottamuspaikkajaon taakse. Kokoomuksella itsellään on 14 valtuutettua Pirkkalan uudessa 43-henkisessä valtuustossa.
Tulevan valtuuston ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtajuudet menisivät Jarvan jättämän esityksen esityksen mukaan demareille. Vihreät saisi toisen ison lautakunnan, yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajuuden ja kokoomus tarkastuslautakunnan puheenjohtajuuden.

Pormestari valitaan ja muut paikat jaetaan lopullisesti 12. kesäkuuta Pirkkalan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.