Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Tänä vuonna kaksipäiväisenä järjestetyt Pirkkalan muinaismarkkinat vetivät puoleensa valtavan määrän ihmisiä Reippiin viikonloppuna.
– Pirkkalan muinaismarkkinat on Suomen kärkipäätä tämän kaltaisista tapahtumista, helmien valmistusta esitellyt Sue Salminen hehkutti.
Lauantaina kävijöitä oli yli 3200 ja sunnuntaina 2300, sekä kumpanakin päivänä 150 työntekijää. Kävijöitä tapahtumapaikalle kuljettaneet bussit olivat joka kerta täynnä.
Markkinoilla pääsi kokeilemaan muun muassa jousiammuntaa, lautanauhojen valmistusta ja riimukirjoitusta. Lapsille oli  miekkojen ja kilpien askartelua sekä oma leikkikaivaus. Myös Tursiannotkon kaivauksiin pääsi tutustumaan.
Harmaasusien taistelunäytös oli mielenpainuva kokemus. Harmaasudet ry on toiminut vuodesta 1996 asti historian elävöittämisen ja liveroolipelien parissa.
– Harrastamme pääasiassa teräsmiekkailua. Meillä on harjoitukset kerran viikossa, yhdistyksen puheenjohtaja Santeri Virtanen kertoi.
– Tapahtuma poikkeaa muista Suomessa järjestettävistä rautakauden tapahtumista, sillä muinaismarkkinat ovat aidosti historiallisella paikalla Tursiannotkon läheisyydessä, tapahtumakoordinaattori Reetta Westerbacka kertoi.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta. Kuvia myös Facebook-sivuillamme.