Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Tursiannotkon arkeologisilla yleisökaivauksilla Pirkkalankylässä on koettu useita iloisia hetkiä hienojen löytöjen parissa. Viime viikolla löytyi kaksi riipuksena tai amulettina käytettyä karhunhammasta. Käyttötarkoituksesta kertoo hampaaseen tehty reikä.
– Kansanperinteen mukaan karhunhammas toimii onnenkaluna ja tehokkaana suojana pahaa vastaan, arkeologi Ulla Moilanen kertoo.
Amuletit ovat suojanneet myös laitumella ollutta karjaa ja hevosia. Suomalaiset ovat turvanneet metsän jumalaan kontioon pitkälle historialliselle ajalle asti.
Tursianotkon löytöjä ovat olleet myös useat lasihelmet, rahat luiset ja pronssiset käsityössä käytetyt neulat ja monet muut mielenkiintoiset esineet.

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää Pirkkalan Tursiannotkon rautakautisella asuinpaikalla yleisökaivauksia 17.8. saakka. Ne ovat olleet suosittuja ja kaikki vuorot on jo täyteen varattu. Pirkkalan koululuokille on varattu mahdollisuus vierailla kaivauksella 18.8.-8.9.

Lue löydöistä lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.