Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pääministeri Juha Sipilä vihki perjantaina käyttöön ilmailualan koulutuskeskuksen Pirkkalan lentoaseman vieressä. Kesällä valmistuneessa rakennuksessa saa oppia nyt reilu 200 tulevaa lentokoneasentajaa ja ammattilentäjää. Lähivuosina yhteismäärä on nousemassa yli kolmeen sataan. Asentajia kouluttaa Tredu ja lentäjiä Patria Pilot Training.
– Ilmailuala kasvaa. Maailmassa tarvitaan miljoona lentäjää lisää. Suomalainen koulutus on niin arvostettua, että tätä kannattaa viedä ulkomaille, Sipilä innosti.
Koulutuskeskus sisältää suuria hallitiloja sekä muita opetustiloja kaikkiaan 9 100 neliömetrin verran. Rakentaminen oli noin 17 miljoonan euron investointi.


Patrian liikentoimintajohtaja Martti Wallin kertoi, että  Pirkkalassa käy jo jonkin verran ulkomaalaisia lentäjiä oppia saamassa. – Lentäjien kouluttaminen kotimaisille Finnairille ja Norralle vie resursseistamme ison osan.
Patria siirsi lentokoulunsa Helsinki-Malmilta Pirkkalaan Malmin lentokentän sulkeutumisen myötä. Pirkkalassa on toistakymmentä koulutuskonetta. Koneet tekevät tuhansia lentoja vuosittain.
Vihkiäisissä hehkutettiin, mikä onnenpotku keskuksen saaminen oli Tampereen seudulle ja Pirkkalalle.
– Keskus tuo elinvoimaa Tampereen seudulle. Suomella on mahdollisuudet kehittyä ilmailukoulutuksen kärkimaaksi koko maailmassa, totesi Tampereen pormestari Lauri Lyly.
Pirkkalan pormestari Marko Jarva kertoi, että Pirkkala on ollut aktiivi toimija keskusta Tampereen seudulle hankittaessa. – Lukioomme perustettiin Tredun kanssa yhteistyössä kaksoistutkinto, jonka puitteissa lentokoneasentajaopiskelijat voivat samalla lukea ylioppilaiksi.