Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Tampereen pormestari Lauri Lyly on nimennyt työryhmän tekemään esiselvitystä asuntojen rakentamisen mahdollistamisesta Ruotulan alueelle ja golf-kentän siirtämisestä.
Tampereen kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.
Ykkösvaihtoehtona esiselvityksessä on Tammer Golfin kentän säilyttäminen Ruotulassa, hieman nykyistä kenttää siirtäen.Toinen tarkasteluvaihtoehto on pirkkalalaisittain mielenkiintoinen: Tammer Golfin kentän rakentaminen Golf Pirkkalan kentän välittömään läheisyyteen.
Aiemmin Pirkkalassa on ollut puheissa golfkentän laajennus niin, että toteuttajana olisi ollut Golf Pirkkala Oy.

Työryhmän asettaminen on sovittu yhdessä Pirkkalan pormestarin Marko Jarvan kanssa.

– Pirkkalan Vähä-Vaitissa golf-kenttä sijaitsee lentomelualueella. Alustavien arvioiden mukaan nykyisen kentän viereen olisi sijoitettavissa toinen 18-reikäinen golf-kenttä. Lisäksi olisi mahdollisuus yhdeksään lisäväylään par kolmekenttineen, todetaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.
– Ruotulan alueelle olisi mahdollista tavoitella yli 10 000 asukkaan taajamaa, summaa Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Golf Pirkkala lähetti asiasta tiedotteen jäsenilleen ja osakkeenomistajilleen tiistaina.
– Jos esiselvityksen perusteella Tammer Golfin kentän järkevin sijoituspaikka olisi Golf Pirkkalan naapurissa, niin sillä ei tule olemaan vaikutuksia oman kenttämme peliaikojen saatavuuteen tai Golf Pirkkalan toimintaan, toimitusjohtaja Pasi Kristiansson toteaa tiedotteessa.
– Haluamme korostaa, että kyseessä on vasta esiselvitys siitä, miten Tammer Golfin jäsenten pelaaminen jatkossa järjestetään, tiedotteessa todetaan.
Nimetty työryhmä koostuu Tampereen, Pirkkalan ja golf-harrastajien edustajista.
Työryhmään nimetään Pirkkalasta pormestari Marko Jarva, kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen ja hyvinvointijohtaja Harri Rönnholm sekä Golf Pirkkala Oy: toimitusjohtaja Pasi Kristiansson ja hallituksen puheenjohtaja Torsti Ylijoki. Työryhmän tekee esiselvityksen maaliskuun loppuun 2018 mennessä.