Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pirkkalan väkimäärä on tänä vuonna noussut syyskuun loppuun mennessä vain 35 henkilöllä ja oli tuolloin 19.198. Samalla aikavälillä Kangasalan väkimäärä lisääntyi 160, Lempäälän 82, Nokian 71, Ylöjärven 46 ja Tampereen 2054 asukkaalla.
Kehyskunnat kasvoivat voimakkaasti 2000-luvun alussa. Pirkkalan väkiluku nousi lähes viiden sadan hengen vuosivauhtia vuosina 2000-2009. Muuttoliikkeisiin erikoistunut tutkija Timo Aro kutsuu kehyskuntiin muuttoa Nurmijärvi-ilmiöksi. – Tällä vuosikymmenellä kasvu vaimeni, Aro toteaa.
Pirkkalassakin kasvu on ollut viime vuodet maltillista. Vuodesta 2012 väkimäärä on kasvanut vajaalla tuhannella.
Aro arvioi, että Nurmijärvi-ilmiö vahvistuu jälleen taloustilanteen parantuessa. – Aikaisemmasta poiketen se kohdistuu entistä harvempiin kehyskuntiin eikä muuttovoittojen määrä tulevaisuudessa saavuta aikaisempaa tasoa, Aro ennustaa.
Kasvu on valikoitumassa eniten asukkaita miellyttäviin kehyskuntiin. Pirkkalassa uskotaan, että väestönkasvu nopeutuu lähivuosina.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä.