Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pirkkalan talousarviovalmistelu koki maanantai-iltana yllättävän lykkäyksen. Kunnanhallitus ei päässyt kertaistumalla sopuun ensi vuoden talousarviosta, joten valtuuston talousarviokokousta siirrettiin kuukaudella eteenpäin. Kunnanhallitus kokousti maanantaina lähes yhdeksän tuntia. Lykkäyksestä ilmoitettiin puolilta öin.
– Kävimme rakentavaa arvokeskustelua siitä, miten voimme tehdä tasapainoisen budjetin. Kunnanhallitus palaa asiaan 27. marraskuuta, kuvaili pormestari Marko Jarva (kok).

Kiistan ytimessä oli hyvinvointilautakunnassa äänestyksen jälkeen syntynyt esitys, joka vaati lisää resursseja varhaiskasvatukseen ja opetukseen. Esitys meni lautakunnassa läpi sosialidemokraattien ja vihreiden äänin. Pormestarin talousarvioesityksessä hyvinvointilautakunnan vaatimukset eivät olleet mukana.
– Lautakunnan jäsenet eivät huomioineet esityksen talousvaikutuksia. Jos muutokset toteutettaisiin vuoden alusta, tarvitsisimme heti uuden yli 80-paikkaisen päiväkodin, Jarva totesi esitellessään budjettiesitystään medialle.

– Kävimme nyt kunnanhallituksessa läpi, mitä esitys tarkoittaisi talouden kannalta ja selvensimme käsityksiä puolin ja toisin, Jarva sanoo.
Valtuuston talousarviokokous pidetään 10. joulukuuta.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä