Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Maaoikeus on korottanut Pirkkalan kunnan maksettavaksi tulevia lunastuskorvauksia Niemenmaan lunastusalueista. Kaikkiaan maaoikeus on korottanut summan toimituksessa määrätystä noin 926.200 eurosta yhteensä noin 2.253.300 euroon. Maaoikeus teki päätöksensä perjantaina.

Lisäksi maaoikeus on velvoittanut Pirkkalan kunnan korvaamaan maanomistajien oikeudenkäyntikulut, yhteensä noin 102.400 euroa laillisine viivästyskorkoineen. Pirkkalan kunnan maksettavat lunastuskorvaukset sekä maanomistajien edunvalvonta- ja oikeudenkäyntikulut ovat siten yhteensä noin 2.379.400 euroa.


Kunta on lunastamassa ranta-asukkaiden talojen ja Pyhäjärven välissä olevaa kaistaletta noin 350 metrin matkalta puistoa varten. Maanmittaustoimituksessa maiden lunastushinnaksi määrättiin reilut 900.000 euroa. Maanomistajat valittivat asiasta ja saivatkin nyt maaoikeudelta huomattavasti suuremman korvaustason.
Kiista juontaa juurensa 35 vuoden taakse. Pirkkala hyväksyi tuolloin alueen kaavan, jonka mukaan rannat kyseisellä paikalla Pirkkalan kuntakeskuksen edustalla ovat puistoaluetta. Maat jäivät kuitenkin silloin ranta-asukkaiden omistukseen.


Nyt lunastettavalle alueelle on vuosikymmenten aikana istutettu nurmikot ja rakennettu piharakenteita. Kunta on kaavaillut rantoja itselleen seudullisen rantareitin rakentamistarpeen vuoksi.
Pirkkalan kunta ei vielä ota kantaa, mitä päätös tietää jatkossa.
– Käymme ensi viikolla lakimiehen kanssa läpi päätöksen ja tutkimme vaihtoehdot, kertoi pormestari Marko Jarva perjantaina tuoreeltaan päätöksen saapumisen jälkeen.