Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Pakkalantien länsipuolella olevaa peltoaluetta Pakkalankulman ja Killon välissä pidetään parhaana paikkana suurelle, noin tuhannen lapsen Silvonvainion koulu-päiväkodille. Kunnanhallitus kannatti kyseisen paikan valintaa maanantaina ja päätti, että neuvottelut maanostosta voidaan aloittaa. Naistenmatkantien varren tontin etuna pidetään erinomaisia liikenneyhteyksiä bussiväylän ja myöhemmin jopa katuraitiotien varressa.
Yksikölle on laskettu olevan tarvetta jo 2020-luvun alkupuolella, joten hankkeen valmistelut on aloitettava ripeästi. Tarvetta on enintään kahdeksanryhmäiselle päiväkodille ja 800 oppilaan koulutiloille. Rakentamisen on määrä toteutua vaiheittain eli koko yksikköä ei tehdä kerralla. Paikalle voi sijoittua myös muita hyvinvointipalveluita.

Pirkkalan taajamayleiskaavassa kyseisellä paikalla on kolmen hehtaarin tontti julkisten palveluiden PY-merkinnällä. Yksikön paikaksi olivat ehdolla myös Killon päiväkodin tontti ja vielä rakentamattoman Killonvainiontien varsi Killon päiväkodilta Linnakalliontielle päin.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai oheisesta näköislehdestä