Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Muun Suomen lailla syntyneiden määrä on laskenut Pirkkalassa koko 2010-luvun ajan. Kun vuonna 2011 Pirkkalassa näki päivänvalon 287 lasta, niin vuonna 2016 vastasyntyneitä oli yli 50 vähemmän. Laskua on ollut joka vuosi.
– Viime vuonna syntyneiden määrä oli arviolta vain vähän yli 200:n,  tietävät Pirkkalan äitiysneuvolan terveydenhoitajat Terhi Rissanen ja Merita Viljanen.

Lapsiperheille tarjottavista palveluista syntyvyys ei ole kiinni. Palveluita on tulossa Pirkkalaan lisääkin. Terveyskeskuksen äitiysneuvolassa aloittaa ensi viikolla uusi palvelu, imetyspoliklinikka. Neuvola tarjoaa matalan kynnyksen neuvontaa äideille 11. tammikuuta lähtien
– Meidän puoleemme voi kääntyä kaikissa imetykseen liittyvissä asioissa missä tahansa imetyksen vaiheessa, kertovat toimintaa vetävät Terhi Rissanen ja Merita Viljanen.
Poliklinikalta saa neuvoja  kerran viikossa torstaisin kello 9-11. Rissanen ja Viljanen ovat työssään huomanneet, että imetysneuvonnalle on tarvetta.
– Äidit kotiutetaan synnytyksestä nykyään niin pian, että imetysohjeet voivat jäädä vähäisiksi.

Rissanen ja Viljanen kuitenkin korostavat, että imetyspoliklinikalla ei painosteta äitejä imettämiseen.
 – Äitejä ei missään nimessä syyllistetä, jos maito ei riitä tai äiti ei halua imettää. Autamme ja neuvomme, miten vauvaa silloin ruokitaan, miten saadaan ihokontaktia, miten syntyy vuorovaikutusta ja läheisyyttä.

Imetyspoliklinikka on matalan kynnyksen palvelua. Poliklinikalle voi tulla, jos mikä tahansa asia imetyksessä mietityttää.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta.