Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Kirkonkylän koulun kaukalolla ja sen vieressä olevalla jäällä luisteltiin perjantaina päivällä. Myös Hyrsingissä ollaan jo jääkaudella.

Luistelukausi on avattu tänään Pirkkalassa. Kirkonkylän koululla oli täysi tohina kentällä heti ensimmäisenä jääpäivänä, kun koululaiset ja jokunen lähiasukaskin oli paikalle löytänyt. – Eihän tämä vielä priima ole, mutta luistelemaan pystyy, oppilaiden kanssa kaukalolla ollut opettaja Samuli Laitila kertoi. Perjantaina päivällä käytössä oli myös Hyrsingin kenttä.

– Muualla ei ole vielä luistelu mahdollista, mutta hommia tehdään ja ensimmäisenä listalla on saada kaikille koulun kentille jäät. Kouluilta tulee meille kovasti painetta, että äkkiä jää kuntoon, kertoo liikuntapaikkamestari Kari Koskinen.

Kentäntekijöiden harmina on, että pakkaset eivät ole olleet niin kovia kuin vähän aiemmin luvattiin. Kovemmalla pakkasella jäädytys sujuu rivakammin. Kunnollisen jään saaminen vaatii useamman jäädytyskerran.

Mutta jos luistelujalkaa syyhyttää, niin nyt se on mahdollista Hyrsingissä ja Kirkonkylällä ja lähiaikoina tilannetta kannattaa käydä tsekkaamassa muillakin koulujen kentillä. Jäätilannetta päivitellään myös kunnan nettisivuille.