Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kaitalan talo on muuttunut raihnaisesta talovanhuksesta upeaksi nuoren perheen kodiksi. Taloon ja muihin Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman kohteisiin pääsee tutustumaan huomenna lauantaina.

Kesä alkaa olla lopuillaan, mutta Pirkkalassa on tarjolla tänäkin viikonloppuna vielä kesäistä ohjelmaa.

Reipissä vietetään kesän päättäjäisiä lauantaina ja sunnuntaina. Silloin pääsee vielä kerran tänä kesänä tervehtimään Reipin tilan eläimiä ja tutustumaan museon tarjontaan. Reipin tilalla on samalla myös pienimuotoista markkinameininkiä.

Paikalle saapuu Karoliina Blackburn myymään saippuoitaan, Eija Sulin-Savolainen villaisia käsitöitään ja Marja Forsman kukkaihanuuksia sekä sisustustuotteita. Pihakahvilasta voi ostaa voisilmäpullia, muurinpohjalättyjä ja pannukahvia. Ruokalistalla on myös kesän hittituotteiksi nousseita Pehtoorin savulohihampurilaisia ja Reipin rapeita ranskalaisia. Perheen pienimmät pääsevät ponin selkään talutusratsastamaan.

Reipin tila ja museo ovat samalla myös Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman kohteina. Lauantaina ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana yhdeksän vanhaa taloa ja pihaa Aniasta Sääksjärvelle sekä pihakirppiksiä ja pop up -kahviloita. Talokohteissa voi tutustua vanhaan rakennusperinteeseen, korjausrakentamiseen ja muuten vain ihailla vanhojen talojen omaperäistä kauneutta. Kohteisiiin voi tutustua ennalta kunnan nettisivuilla (www.pirkkala.fi). Tapahtuman esitteen voi käydä hakemassa vielä tänään perjantaina kunnan asiointipisteestä (Koulutie 1, avoinna 9-16) ja pääkirjastosta (Suupantori 2, avoinna 10-19).

 Reipin kesän päättäjäiset (Museotie 6) la-su klo 11-17.

Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuma la 11.8. klo 10-17. Lue lisää näköislehdestä (klikkaa vasemmalla olevaa kuvaketta).