Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili puolustusteknologiayritys FY-Composites Oy:n tiloissa Pirkkalassa maanantaina. Keskusteltavina olivat meneillään olevat ja myös mahdolliset tulevaisuuden hankkeet Puolustusvoimissa. FY-Composites on valittu toimittajaksi Puolustusvoimien Hamina-luokan ohjusveneiden elinjaksopäivitykseen. Kaupalliselta arvoltaan merkittävä sopimus on solmittu vuosille 2018-2021.
Vierailun aikana yritys esitteli kehittämiään ballistisen suojauksen ratkaisuja. Puolustusministeri Niinistö tutustui FY-Compositesin uusiin toimitiloihin, joissa kehitetään ja valmistetaan henkilöiden suojaukseen ja ajoneuvojen panssarointiin tarkoitettuja kevyistä komposiittirakenteista valmistettuja tuotteita ja ratkaisuja: taistelukypäriä, visiirejä, suojalevyjä ja räätälöityjä panssarointiratkaisuja.
– Hamina-luokan ohjusveneiden elinjaksopäivityksellä turvataan neljän vuosina 1998 – 2006 valmistuneen aluksen ja niiden järjestelmien operatiivinen valmius vuoteen 2035 saakka, kertoo FY-Composites Oy:n toimitusjohtaja Harri Matilainen.
Puolustusvoimien pitkäaikaisena toimittajana FY-Composites seuraa kiinnostuksella myös Laivue 2020 -hankkeen kehitystä. Merivoimat suunnittelee seitsemän poistuvan aluksen korvaamista neljällä modernilla korvetilla.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä ke 5.9.