Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PEREENSAAREEN  on tekeillä olevan kaavan mukaan tulossa monenlaista aktiviteettiä satamasta viljelypalstoihin. Saaren vehreä keskiosa on säilymässä niittynä ja piknikalueena.

Pereensaaren kaavaehdotus on tuomassa saareen suuren satamalaiturin, johon mahtuu saunalauttoja ja noin sata muuta venettä. Laiturissa voisi pysähtyä myös isompi yhteysalus.
Kunnanhallitus käsitteli ehdotusta maanantaina ja päätti vielä teettää tarkistuksia kaavan rakennusoikeuksiin.
– Ne koskevat saareen tulevaa palveluyritystä. Jos sinne saadaan yrittäjä toimimaan, niin toimintaedellytysten täytyy olla kunnossa, kertoo pormestari Marko Jarva (kok).
Kaavaehdotus on Jarvan mukaan palaamassa nopeasti takaisin kunnanhallitukseen, jonka on määrä asettaa se nähtäville.
Saaressa oleva vanhan huvilan pihapiiri aiotaan valjastaa palveluyrittäjän käyttöön. Kaavaehdotus tarjoaa pihapiiriin rakennusoikeutta 570 kerrosneliötä mukaan lukien säilytettävät rakennukset. Tähän ollaan nyt tekemässä tarkistusta, kun ehdotusta valmistellaan uudelleen kunnanhallitukselle.
Tiedossa ei vielä ole, mitä yritystoimintaa huvilalle tulee. Sen on kuitenkin liityttävä virkistykseen ja matkailupalveluihin.
Suurin osa saaresta tulee jatkossakin olemaan rakentamatonta niittyä ja puistoa.
Moni lähiasukas piti kaavaluonnoksesta antamassaan palautteessa kaavassa olevaa venesatamaa liian massiivisena, luontoarvot tuhoavana hankkeena. Saunalauttojen parkkeerauksen pelättiin myös tuovan häiriöitä alueelle.


Palautteissa myös puolustettiin satamaa ja todettiin, että Pirkkalassa kelluville venepaikoille, eli käytännössä moottoriveneille ja isommille pursille, on satojen hakijoiden jono.
Paikallisten asukkaiden huoli jokamiehen soutuvenepaikkojen säilyttämisestä rannoilla on kuultu. Kaavaa on sitten luonnosvaiheen muutettu niin, että länsirannan soutuvenepaikat säilytetään. Soutuveneiden rantapaikkojen määrä säilyy suunnilleen entisellään, noin 120:ssä.
Kaavaehdotuksesta voi jättää uudelleen mielipiteitä, kun se asetetaan nähtäville.

Lue lisää Pirkkalaisesta 30.10.