Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TAIKAMAAN laavut, kodat ja metsät jäähallin takana ovat Naistenmatkan esikoululaisten koulu neljänä päivänä viikossa.

KUN Naistenmatkan kouluun perustettiin luontoeskari viime vuonna, kiinnostus sitä kohtaan oli heti suuri. Vain joka toinen hakija pääsi 15 oppilaan luokalle. Tänä vuonna tilanne oli sama.
– Luontoeskarin oppilaat arvotaan, kertoo luokan opettaja Marjo Ruhala.
Seikkailukasvattajan koulutuksen saanut ja ympäristökasvattajaksi opiskeleva Ruhala on vetänyt aikaisemmin päiväkoti Puuhkalakin metsäryhmä Lehdinkäisiä.  Siirryttyään opettamaan eskarilaisia, hän ehdotti luontoeskarin perustamista Pirkkalaan.
– Sille näytettiin vihreää valoa, ja Naistenmatkan koulu innostui asiasta, Ruhala iloitsee.
Viime vuonna luontoeskari oli paljon taivasalla ja myös lainasi Puuhkalakin Lehdinkäisten metsäpaikkaa.  Tänä syksynä luokka sai oman tukikohdan jäähallin takana olevasta Taikamaasta, jota kunta vuokraa nyt opetuskäyttöön. Eskareitten ohella siellä voivat käydä muutkin koulun luokat.
– Tämä on mahtava paikka meidän toiminnalle. Laavu on meidän ulkoluokkamme, jossa useimmiten olemme. Rankkasateella ja kovilla pakkasilla käytössämme on täällä myös sisäluokka, Ruhala kertoo.

Lue lisää Pirkkalaisen printtiversiosta tai oheisesta näköislehdestä