Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SUUPANTORIN keskelle sytytetään perjantaina nuotio, jonka äärellä voi nautiskella glögiä ja pipareita sekä herkutella vaahtokarkeilla.

Pirkkalassa alkaa joulun odotus viikonloppuna. Joulunaika käynnistyy Suupan torilla perjantai-iltana pidettävässä joulunavauksessa ja lauantaina Veska-kauppakeskuskin yhtyy joulumenoon.
Pormestari Marko Jarva avaa Pirkkalan joulun perjantaina Suupan torilla kello 18, jolloin myös julkistetaan valotaideteos. Valotaidetta on esillä koko viiikonlopun ajan.
Tapahtumassa kuullaan sekakuoro Bircantaren kuorolaulua ja nähdään Sirkus Passiilin tulishow.
Torin keskelle sytytetään nuotio, jonka äärellä voi nautiskella glögiä ja pipareita sekä herkutella itse lämmitetyillä vaahtokarkeilla.

Lauantaina päivätapahtumaan saapuu Taikapukki heti puolenpäivän aikaan. Lauantain tapahtumassa 300 ensimmäistä pääsee nauttimaan kunnan tarjoamaa riisipuuroa.  Torilla voi tavata myös kaverikoiria sekä Reipin tilan aasin ja lampaan. Muinaisaikayhdistys Birckalaiset pitää pipareiden koristelupajaa pääkirjastolla.

Sunnuntaina jouluisiin tunnelmiin voi virittäytyä vapaa-aikakeskuksessa, jossa järjestetään Pirkkalan perinteiset joulumyyjäiset. Paikalla on yli 60 myyjää kaupittelemassa jouluisia tuotteita jokaiseen makuun neljän tunnin ajan kello 12 lähtien. Lasten ohjelmatarjonnan huipentumia ovat Taikapukin tekemät taikuudet ja lastenmusiikkiorkesteri Orffien konsertti vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa.

Lauantaina joulusäpinää on myös Partolan Veska-kauppakeskuksessa, missä vietetään uudistuneen Veskan avajaisia. Puuroa on tarjolla sielläkin ja joulupukki on paikalla kello 10-13 ja myös muuta kivaa on tarjolla pomppulinnasta ja porosta lähtien.


Pirkkalan jouluavaus kuntakeskuksessa 23.-25.11. Viralliset avajaiset Suupan torilla pe 23.11. klo 18-20, päivätapahtuma torilla la 24.11. klo 12-14.  Joulumarkkinat vapaa-aikakeskuksessa su 25.11. klo 12-16.

Joulun avaus kauppakeskus Veskassa Partolassa la 24.11. klo 10-15. Joulupuuroa, Frozen Prinsessat Anna ja Elsa, pomppulinna, poro ym.