Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Miltä tuntuisi oikaista Helsingistä tullessa moottoritieltä Pirkkalaan? Kuljun liittymän kohdalta kiepautettaisiin liittymään ja suunnattaisiin vasemmalle metsäseutujen läpi. Tie päättyisi nykyiselle moottoritielle Vähä-Naistenjärven kohdalle, reilun kilometrin päähän ABC-asemasta. Tänä vuonna linjataan Pirkkalan läpi kaavailtuja suuria liikenneväyliä ja kyseinen valtatie 3:n oikaisu sisältyy palettiin. Muita hankkeita ovat Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha ja 2-kehätie. Niiden sekä lähialueiden maankäytön suunnittelmat ovat valmistumassa ensi syksynä.
Pirkkala ja Lempäälä ovat keskiössä, kun valmisteilla olevan maakuntakaavaan 2040 tehdään taustaselvityksiä Tampereen seudun tulevaisuuden kulkuväylistä. Samalla tutkitaan maakuntakaavaa varten niiden viereistä maankäyttöä eli sitä, mitä ja kuinka Pirkkalan metsien läpi suunniteltavien väylien varteen on syytä kaavoittaa ja aikanaan rakentaa. Päätöksiä väylien teosta ei ole ja ne ovat varsinkin raideliikenteen osalta ajoitukseltaan hämärän peitossa.

Suunnittelutilanteesta luvataan pitää yleisötilaisuuksia huhtikuussa. Niiden aikaa ja paikkaa ei ole vielä päätetty. Lue lisää näköislehdestä.