Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KUNNANTALON korttelin tulevan rakentajan on noudatettava urakassaan kunnan korttelille määrittelemää henkeä. Korttelin keskelle tulee pienempi punainen asuintalo, takana 16-kerroksinen asuintorni. Kortteliin voi tehdä yhteensä kuusi asuin-liikerakennusta.

Pirkkalan keskustan suurhanke, kunnantalon korttelin uudelleen rakentaminen, on ratkeamassa pian. Sen rakentumisen kautta kuntakeskus saa useita satoja uusia asukkaita ja palvelunkäyttäjiä.
– Toivomme, että voimme vahvistaa joulukuussa kunnan kumppanin korttelin rakentamisessa, kertoivat kansliapäällikkö Jaakko Joensuu ja pormestari Marko Jarva kunnan talousarvioinfossa.
Kunta järjesti kilpailun tontinmyynnistä ja pyysi rakennusyhtiöiltä tarjouksia. Viime ajat on neuvoteltu tiiviisti yhden toimijan kanssa.

Rakentajan on määrä toteuttaa aikaa myöten kuuden kerrostalon suurkokonaisuus Pirkkalan keskustaan.
Yksi kortteliin tulevista taloista on 16-kerroksinen asuintorni ja viisi muuta 4-6 -kerroksisia. Rakennusten alakerroksiin on tulossa tiloja kaupalle ja palveluille.

Mikäli sopimus rakentajan kanssa syntyy tämän vuoden aikana, kunnanviraston purkutyöt alkavat viimeistään kesällä ja korttelin rakentaminen ensi vuoden lopulla. Ensimmäisenä on vuorossa korttelin pohjatöiden iso urakka pysäköintikansineen.
Ensi vuoden kunnan talousarvioesityksessä kortteli näkyy muutaman sadan tuhannen euron määrärahoina, joilla tehdään mm. vesihuoltolinjoja sekä Pyhäjoen puisto ja silta.

Lue lisää Pirkkalan lähivuosien rakentamissuunnitelmista uusimmasta Pirkkalaisesta, sivut 6-7.