Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASTA kotoisin oleva Eveliina Piippo nähdään naisten viestijoukkueessa Seefeldin MM-kisoissa torstaina. Kuva: Touho Häkkinen.

Pirkkalasta kotoisin oleva 20-vuotias hiihtäjälupaus Eveliina Piippo on valittu Suomen naisten 4x5 kilometrin viestijoukkueeseen Seefeldin MM-kisoissa. Suomen joukkueessa hiihtävät torstaina lisäksi Krista Pärmäkoski, Laura Mononen ja Riitta-Liisa Roponen. Vapaan tyylin taitajana Piippo hiihtää joko viestin kolmannen tai ankkuriosuuden.

Piippo oli Pirkkalaisen haastattelussa Seefeldin kisojen alla mielissään valinnastaan MM-kisoihin. Hän oletti hiihtävänsä kisoissa lähinnä 30 kilometrin vapaan tyylin kisan, joka käydään lauantaina.
– Seefeldiin pääsy oli kauden päätähtäin. Tavoite on hiihtää kauden kovinta vauhtia, Eveliina kertoi Pirkkalaiselle.

Valintaa edelsi alle 23-vuotiaiden upea MM-hopea Lahdesta.
Eveliina tietää, mitä nousu kansainväliseen kärkeen nuorelta hiihtäjältä vaatii.
– Minun kohdallani erityisesti lisää voimaa. Ilman sitä en saa tarpeeksi vauhtia, vaikka kestävyysominaisuuteni ovat hyvät. Lisävoimaa hankkimalla myös Therese Johaug nousi huipulle.

Piipon ura alkoi Pirkkalan Hiihtäjissä. Isompiin seuroihin hän siirtyi yläasteen jälkeen. Hän meni Sotkamoon urheilulukioon ja kirjoitettuaan ylioppilaaksi 2017 muutti Rovaniemelle. Lapsuudenkoti on Pirkkalassa. Haikassa Eveliina kertoo käyvänsä aika usein.

Nyt nuori hiihtäjä pääsee ladulle koko kansakunnan silmien edessä. Viestikisa kiinnostaa ja Suomella on arveltu olevan jopa mitalimahdollisuus. Se vaatisi nappisuoritusta kovien Norjan, Ruotsin ja Venäjän puristuksissa. Kaikki on mahdollista, sillä viesteissä sattuu ja tapahtuu. Jo yksi epäonnistuminen välinepuolella voi pudottaa suosikkijoukkueita pelistä.

Naisten viesti Seefeldin hiihdon MM-kisoissa TV 2 to 28.2. klo 13.55. Naisten 30 km vapaa TV2 la 2.3. klo 13.10.