Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TAAPORINVUORTA  ehdotetaan luonnonsuojelualueeksi Kaakkois-Pirkkalan uusimmassa kaavaehdotuksessa.

Keskiviikkona on yhdyskuntalautakunnan käsittelyssä paljon keskustelua herättänyt Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaava, joka on edennyt ehdotusvaiheeseen. Ensi maanantaina kokoontuvan kunnanhallituksen on määrä päättää, asettaako se osayleiskaavaehdotuksen julkisesti nähtäville.
Sitten kaavan luonnosvaiheen osayleiskaavaan on tehty useita muutoksia, joista merkittävimpiä on alueen asukasmäärän putoaminen 8000-9000:een luonnosvaiheen 15.000:sta. Asumisvaraukset on poistettu moottoritien varrelta ja alueen keskiosasta, Iso-Naistenjärven itäpuolelta.
Alueen virkistysaluekäytäviä on levennetty ja sen keskiosaan on kaavaehdotuksessa muodostettu laaja, yhtenäinen virkistys- ja ulkoilualue. Siellä sijaitsee muun muassa Taaporinvuori, jota esitetään luonnonsuojelualueeksi.
Kaavan luonnosvaiheessa runsaasti kritiikkiä aiheutti esitys kokoojakadun rakentamisesta Toivion koulun eteläpuolella sijaitsevan metsän läpi. Tämä kokoojakatu löytyy myös nyt käsiteltävänä olevasta kaavaehdotuksesta.

Lue lisää oheisesta näköislehdestä tai 6.3. printti-Pirkkalaisesta.