Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KUNTA osti Toivion lähettyviltä maita lähes kuudella miljoonalla eurolla. Alueen kaavoitus kuitenkin lopetettiin. Kuva: TUPA architecture Oy & Jolma Arkkitehdit Oy

Kunnanhallituksen viime viikolla tekemä päätös Kaakkois-Pirkkalan osayleiskaavatyön keskeyttämisestä on herättänyt Pirkkalassa runsaasti keskustelua.
Maanantaina kokoontunut valtuusto ei asiasta vaihtanut mielipiteitä, mutta esillä aihe oli kokouksessa.
Pormestari Marko Jarva (kok) toi valtuuston tietoon kunnalle kaavoituksesta koituneet kustannukset kaavatyön alkamisvuodesta 2014 sen keskeyttämiseen asti.
– Tänä aikana kunta on ostanut maata kaava-alueelta 5,9 miljoonalla eurolla. Sen lisäksi palveluiden ostoon on mennyt 200.000 euroa ja henkilöstökuluihin 350.000 euroa.
Kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen jättänyt Jarva painotti kertovansa kaavakuluista faktat, eikä politikoivansa.
Kaavan jatkotoimista Jarva kertoi, että kunnanhallituksen tehtävälistalle on tulossa muun muassa kaavoituksen linjaus muuttuneessa tilanteessa.
– Lisäksi kunnanhallituksen on mietittävä täsmennyksiä asuin- ja yritysalueiden kasvumahdollisuuksien osoittamiseksi Pirkkalassa valtuuston hyväksymän strategian mukaisesti.
– Asia on myös huomioitava tulevassa talousarviossa ja suunnitelmavuosina.
Valtuusto kuuli  Jarvalta, että 6.5. kunta järjestää Nuolialan koululla asukasillan, jossa on tarkoitus keskustella vuorovaikutuksesta ja kommunikoinnista, osallistumisesta ja osallistamisesta sekä some-kanavien merkityksestä päätöksenteossa.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ja näköislehdestä