Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Kirkonkylän koulun kolmasluokkalaiset ovat innoissaan musikaalista, jonka käsikirjoituksen he ovat tehneet yhdessä.

Täällä yksi ketunpoika
kaipaa ystävää
Kuka tassuun tarttuisi,
kumppaniksi jää?

Kirkonkylän koulun kolmasluokkalaiset ovat laulaneet niin mielellään Kirje kuulle -laulua, että he päättivät tänä keväänä tehdä sen pohjalta musikaalin. Yksinäisen ketun kettuystävän etsimisestä kertovan musiikkinäytelmän harjoitteleminen aloitettiin hiihtoloman jälkeen opettaja Marianne Tammen johdolla.
– Oppilaat ovat  yhdessä tehneet musikaaliin käsikirjoituksen ja he saivat itse valita, ovatko he mukana esiintyjinä, lavastajina vai tekemässä ääntä ja kuvaa tietokoneella, Tammi kertoo.
Pääosaa kettuna esittää Katariina Kärki ja hänen lopulta löytyvää ystäväänsä Seela Lindström. Musikaalin äänistä vastaa Mikael Lätti ja kuvista Joakim Tervonen ja Olavi Laakso.
Esityksen laulut on sovittanut ja säestää koulussa musiikkia opettava Hanna Mõisnik.

Pirkkalan musiikillisessa lauantaissa on tarjolla myös Maltin ja Valtin maksuton konsertti muine huveineen vapaa-aikakeskuksella. Molempiinkin menoihin ehtii, kun pitää kiirettä.

– Musiikkinäytelmä ystävyydestä. Kirkonkylän koulun 3. luokan musikaali koulun liikuntasalissa la 4.5. klo 13. Liput 3/2 e.

– Maltti ja Valtti, MLL Pirkkalan paikallisyhdistyksen 75-vuotisjuhlakonsertti vapaa-aikakeskuksella (Koulutie 9) la 4.5. klo 15.30. Lisäksi muuta ohjelmaa klo 14-17. Vapaa pääsy.