Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SUUPAN uuden koulurakennuksen on määrä olla käytössä 2024. Nykyisin Suupanniityn yläkoulun ja Naistenmatkan alakoulun käsittävä koulukeskus on muutostilassa useine väistötiloineen.

Pirkkalan koulukeskuksella tapahtuu paljon lähivuosina. Osa Suupanniityn oppilaista siirtyy elokuussa Nuolialaan yläkouluun. Uutta koulurakennusta suunnitellaan palvelemaan Suupanniityn yläkoulua ja Naistenmatkan alakoulua ja se aiotaan ottaa käyttöön 2024. Monet yläkoulun vanhoista tiloista ovat jo poistuneet käytöstä ja valtaosa koulunkäynnistä tapahtuu väistötiloissa.

Ensi syksynä koulukeskukselle hankitaan lisää väistötiloja. Naistenmatkan koulu saa vanhan yläasteen viereen Suupankujan puolelle sijoittuvista tiloista seitsemän opetustilaa ja yläkoulu yhden. Tilat vuokrataan viideksi vuodeksi.
Yläkoulun osalta väistön syynä ovat epäilyt lukiosiiven sisäilmaongelmista. Sekä henkilökunta että oppilaat ovat oireilleet. Lukiosiipi poistuu koulujen opetuskäytöstä.
– Tämä liittyy muutokseen, missä meidän koulumme pienenee osan oppilaista siirtyessä Nuolialan yläkouluun, kertoo Suupanniityn rehtori Marita Intonen.
Pirkkalassa annetaan elokuusta alkaen 7-9 luokkien opetusta kahdessa koulussa, Suupanniityllä ja Nuolialassa.
Suupanniityllä on nyt 14 seiskaluokkaa. Elokuussa niistä viisi siirtyy Nuolialan.
– Se tietää 80 oppilaan ja 13 opettajan siirtymistä, Intonen kertoo.

Naistenmatkan alakoulu puolestaan tarvitsee lisätilaa kasvavan oppilasmäärän takia. Kasvu liittyy kouluverkkouudistukseen. Kurikan alueella asuvat oppilaat ohjataan jatkossa Nuolialan koulun sijaan Naistenmatkan kouluun 3. luokalta alkaen.
Jo ensi lukuvuonna Naistenmatkan koulu kasvaa kuudella opetusryhmällä, mikä tuo kouluun 140-160 oppilasta lisää.
– Koululle tulee pitkästä aikaa lisää tilaa. Kun osa luokista on pääkoulusta erillään, on tarkkaan suunniteltava yhteisöllisyyden säilyminen ja myös turvaseikat, kertoo rehtori Jukka Hiltunen.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta 8.5.