Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan lukiosta kirjoitti 58 ylioppilasta. He pääsevät juhlimaan lukio Silmussa 1.6. kello 11.

Pirkkalan yhteislukiosta saa tänä keväänä valkolakin 59 ylioppilasta. Joukossa on useita huippusuorituksia.

– Positiivista on, että lähes kaikki pystyivät pitämään tasonsa. Osasimme odottaa myös muutamia huippusuorituksia ja ne toteutuivat, iloitsee rehtori Marjukka Suihko.

Hän nostaa esiin sen, että nyt ensi kertaa kaikki kokeet oli tehty sähköisesti. – Pitkän matematiikan koe osoittautui vaikeaksi. Jaossa oli 120 pistettä, mutta melko pienilläkin pisteillä sai hyviä arvosanoja. Meiltä kirjoitettiin kolme laudaturia ja viisi eximiaa.

Korkeimmat tutkintopisteet 43 kirjoitti Iitu Nieminen. Hän kirjoitti seitsemän ainetta, joista yksi oli laudatur ja kuusi eximiaa. Eniten laudatureja nappasi Ulrika Kervinen. Hän kirjoitti viisi ainetta, joista napsahti neljä laudaturia ja yksi eximia. Mikael Kankaanpää kirjoitti viisi ainetta, joista kolme laudaturia ja kaksi eximiaa.

Suihkon mukaan Pirkkalan yhteislukion houkuttavuus on nousussa. Iso syy ilmiön taustalla on uusi viihtyisäksi kiitelty lukiorakennus Silmu. Myös keskiarvo, jolla lukioon pääsee, on noususuunnassa.

– Keskiarvo on nyt aloittaneilla ykkösillä jo noussut ja ensi syksyksi meille on ensi kertaa enemmän ensisijaisia hakijoita kuin paikkoja, Suihko kertoo.

Lukiossa aloittaa ensi syksynä 85 uutta oppilasta. Ensisijaisia hakijoita oli 88 ja hakijoita kaikkiaan 362. Lukioon hyväksytyt kerrotaan kesäkuun alkupuolella.

Pirkkalan yhteislukion uudet ylioppilaat keväällä 2019:

Amanda Ahola, Pinja Ahti, Marco Ahvenlammi, Husein Al Taai, Hind Aldhaher, Oliver Etula, Petteri Hakala, Omar Harb, Markus Heinonen, Sonja Hellgren, Henna Holmroos, Ilmari Hurme, Oskari Isomäki, Emma Jokihaara, Jussi Joutsjärvi, Tuulia Jukarainen, Nina Järvinen, Emma Kaltto, Mikael Kankaanpää, Miska Kautto, Ulrika Kervinen, Aino Kettunen, Annika Kimpimäki, Tuukka Kinnunen, Fanni Koivunen, Ella Kärki, Silja Lagerstedt, Tomas Laitinen, Suvi Lamminen, Viena Leino, Niklas Lindholm, Timi Litmanen, Riku Majaniemi, Jasper Manninen, Mitja Muttilainen, Aino Mäenpää, Ronja Mäkiluoma, Manu Mäki-Rajala, Inkeri Naukkarinen, Erika Niemi, Iitu Nieminen, Santtu Niinimäki, Fatima Nowrozi, Aija Närvänen, Fiia Orenius, Lauri Paronen, Olli Roihupalo, Pinja Roihupalo, Sulo Saarela, Turkka Salonen, Anna Sipilä, Tuomas Talkio, Pinja Taskinen, Erika Törmä, Niklas Uitto, Amanda Vanhatalo, Aleksi Veittikoski, Anton Vesanen, Valtteri Välimäki.