Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KOKOOMUKSEN ehdokkaana valtuustoon valittu Jasmi Qvick ilmoitti maanantaina siirtyvänsä vihreiden valtuustoryhmään. Pormestari Marko Jarva (kok) ja kansliapäällikkö Jaakko Joensuu kuuntelivat eroilmoitusta taustalla.

KOKOOMUKSEN valtuutettujen määrä putosi 13:een ja vihreiden kasvoi seitsemään, kun Jasmi Qvick ilmoitti Pirkkalan valtuuston kokouksen lopuksi maanantaina siirtyvänsä vihreisiin.
Qvick oli aiemmin perustellut vaihdostaan Pirkkalaisen haastattelussa. Hän kertoi arvojensa muuttuneen pois kokoomuksesta vihreämpään suuntaan.
Tätä ennen valtuusto oli keskustellut lähinnä kaavoituksesta.
Pirkkalassa käynnistyy ns. strategisen yleiskaavan teko.
Siinä valtuutetut pääsevät ilmaisemaan tahtonsa Pirkkalan maankäytöstä vuoteen 2030 ja jopa 2040 asti. Tahtotila puristetaan kuvalliseksi esitykseksi kartalle.
– Kyseessä on prosessi, jolla ohjataan maankäytön suuria linjoja ja etsitään keskeiset kehittämisalueet asumiselle, palveluille, virkistykselle ja elinkeinoelämälle, kertoi  projektipäällikkö Jani Päivänen FCG:ltä.
Strateginen yleiskaava ei ohita maakuntakaavaa tai muitakaan voimassa olevia kaavoja. – Kyse ei ole oikeusvaikutteisesta kaavasta, Päivänen selosti.
Mutta kun Pirkkala jatkossa alkaa työstää alueelleen uusia kaavoja, strateginen yleiskaava on selkänojana.

Korjattu printtilehdessä ollut virhe valtuutettujen määrissä kokoomuksen ja vihreiden ryhmissä.