Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA elävöittää kesätapahtumissaan muinaishistoriaa nykyajan hengessä. Myös Helga Karhunvoima on valmis ottamaan viikinkikesän vastaan.

Pirkkalassa vietetään tänä vuonna pitkä kuuma viikinkikesä, joka huipentuu muinaismarkkinoihin Reipissä heinäkuun puolivälissä, 13.-14.7.
Silloin kalskavat viikinkimiekat, kädentaitajat esittelevät muinaisia tekniikoita, seppä takoo rautaa ja yleisö pääsee omin käsin kokeilemaan monia muinaisia taitoja.
– Jo viime vuonna markkina-alue oli ihan täynnä ja suosio on ollut taas suuri. Koetamme järjestää lisäalueitakin käyttöön, kertoo markkinavastaava Karoliina Lehtmets kunnan kulttuuripalveluista.
Viime vuonna Pirkkalan muinaismarkkinoilla kävi 7000 henkeä.

Kesän uutuus ovat Pirkkalaan valittavat nykyajan viikingit ja markkinoilla pidettävät viikinkilajin varpan SM-kisat.
– Teimme kyselyjä ja löysimme tällaisen pelin. Jouduimme tilaamaan varpat Ruotsista, sillä peli ei ole Suomessa ollenkaan tuttu juttu, Lehtmets ja kulttuurikoordinaattori Juha Koivisto kertovat.
Pelin idea on vähän sama kuin petankissa, eli rautaisella kappalella heitetään tarkkuutta. SM-kisat, leikkimieliset sellaiset, ovat tietenkin historian ensimmäiset!
– Viemme pelit Reipin kotiseutumuseolle, missä niillä voi opetella, Koivisto sanoo.
Pirkkalaan valittavat nykyviikingit ovat aivan uusi idea tälle kesälle.
– Vihimme Birckala-viikingeiksi 50 ansioitunutta tai onnekasta kuntalaista sekä muinaishistorian ja kulttuuriperinnön tuntemusta edistänyttä kumppaniamme, kertoo Pirkkalan kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.
Oheisissa kuvissa heistä esiintyy tuorein viikinkijulkistus, 12-vuotias Helga Karhunvoima.

Viikinkiteemalla järjestetään kesän mittaan monenlaisia tempauksia some-maailmassa ja muutenkin. Viikingeistä voi käydä tykkäämässä Instagramissa ja osallistua sitä kautta palkintojen arvontaan.

Lue lisää kesän menovinkkejä Pirkkalaisen kesänumerosta oheisesta näköislehdestä tai printtinä.