Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASSA on sattunut tänä vuonna 11 kauriskolaria. Yhä useammin autoilijat jättävät ilmoittamatta kolarista, jolloin loukkaantunut eläin voi joutua kitumaan kauan. Kuvassa SRVA:n auto, ei kauriiseen kolaroinut ajoneuvo.

Pirkkalan moottoritiellä jäi viime yönä jälleen metsäkauris auton alle lähellä Kurikan ja Linnakorven liittymää. Suurriista-apua viranomaisille antava SRVA joutui käymään lopettamassa eläimen. Hiukan aiemmin viikolla SRVA joutui lopettamaan toisen kauriin, jolla oli sorkka hajalla, etujalka poikki ja hiertymiä eri puolilla.

– Se kauris oli ollut kolarissa 2-3 kuukautta aiemmin. Siihen törmännyt autoilija ei ollut tehnyt ilmoitusta kolarista viranomaisille, kertoo SRVA:n yhdyshenkilö Jari Huitula autoilijoiden kasvavaan välinpitämättömyyteen kyllästyneenä.

Pirkkalainen kertoi tämän viikon lehdessään, kuinka toimia hirvieläinkolarin sattuessa. Yksinkertainen ohje on soittaa 112, mistä SRVA kutsutaan eläintä jäljittämään ja lopettamaan sen tuskat.

Metsäkauris on valkohäntäpeuraa pienempi, joten törmäyksen jälkeen autoilijan kynnys jättää ilmoittamatta asiasta voi olla pienempi. Viimeisen viikon aikana on sattunut peräti neljä kauriskolaria Pirkkalassa. Yhteensä niitä on ollut tänä vuonna jo 11 ja lisäksi yksi hirvikolari.

– Seiväskorven kohdalla ei ole riista-aitaa. Siellä on nähty pellolla viisikin kaurista ruokailemassa. Nyt ne menehtyvät sitten tällä tavoin, Huitula sanoo.

Hirviaidan puuttumisesta osasta moottoritien Pirkkalan osuutta on aiemminkin kerrottu Pirkkalaisessa. Tieto ja liikennemerkkien kertoma eivät ilmeisesti ole autoilijoita tavoittaneet tai ainakaan vaikuttaneet ajokäyttäytymiseen.