Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VALKOLAKIT sujahtivat 59 ylioppilaan päähän Silmu-lukiolla lauantaina.

– Tää on kaunis päivä, mä oon sopivasti onnellinen, lauloivat Pirkkalan yhteislukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pian valkolakkinsa saaville koulukavereilleen lakkiaisten aluksi lauantaina.
Ennen tätä Robin Packalénin tutuksi tekemää Onnellinen-laulua juhlaväkeä herkisti yhteisesti laulettu, Lari Juvan säestämä Suvivirsi.Juhlatunnelmaan paikalla olijat oli jo virittänyt aivan ensimmäiseksi kuultu Leevi Madetojan Juhlamarssi.

Ylioppilaan puheen juhlassa pitänyt Aija Närvänen vei kuulijat Harry Potterin maailmaan. Selätettävän vihollisen roolin siellä sai alussa Ylioppilastutkintolautakunta (YTL), ja opettajat näyttäytyivät ankeuttajina.
Ensimmäisen vuoden kuluessa opinpolku alkoi kuitenkin helpottua ja kun toinen lukuvuosi koitti, myös vanha hämyinen lukiorakennus oli taaksejäänyttä elämää.
– Meitä odotti täällä Silmussa pedagoginen paratiisi, Aija hehkutti uutta lukiotaloa.
– Opettajatkin paljastuivat suorastaan sydämellisiksi. Ilman heitä meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia YTL:ää vastaan.

Lue lisää yo-tunnelmia keskiviikon Pirkkalaisesta! Kuvia jo nyt Facebookissa.