Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Havainnekuva keskustakorttelista Suupantieltä katsottuna. Oikealla näkyvä tontti vihreine rakennuksineen ei kuulu nyt tehtyyn tonttikauppaan.

Pirkkalan vanha kunnantalo jää pian historiaan. Kunnan ja keskustakorttelin tontinluovutuskilpailun voittaneen Lujatalo Oy:n edustajat allekirjoittivat eilen keskiviikkona kauppakirjan, jolla kunnantalon tontti siirtyy Lujatalon omistukseen.

Pirkkalan ydinkeskustan ilme muuttuu entistä kaupunkimaisemmaksi, kun Lujatalon Pirkan kivet -suunnitelma toteutuu. Kortteliin tulee kaikkiaan viisi kerrostaloa, joista yksi on 16-kerroksinen tornitalo. Rakennuksiin tulee sekä asuntoja että liiketiloja. Pirkkalan kunta hankkinee korttelista tiloja toimistoilleen, jotka ovat tällä hetkellä hajasijoitettuna eri puolilla kuntaa. Uutta kunnantaloa alueelle ei tule.

Tavoitteena on, että ensimmäinen talo alkaa nousta tontille keväällä 2020. Ensimmäisiin asuntoihin päästäneen muuttamaan vuonna 2021-22. Korttelin parkkipaikat rakennetaan asuintalojen alle.

Rakennustyöt alkavat jo tänä kesänä korttelin aitaamisella. Kunnantalo ja virkailijatalo puretaan todennäköisesti syksyllä.

Kunta saa keskustakorttelista puhtaana käteen noin 5,6 miljoonaa euroa, kun 6,8 miljoonan euron kauppahinnasta vähennetään purku- ja vesilinjatöiden kustannuksia yli miljoona euroa.