Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Jeannete Uwizeyimana käy usein Pirkkalan kirjastossa opiskelemassa suomen kieltä.

Pirkkalaan Afrikasta 2,5 vuotta sitten perheensä kanssa muuttanut Jeannete Uwizeyimana on innokas suomen kielen opiskelija. Suomen taitoaan hän on kartuttanut Pirkkalassa toimivassa Luetaan yhdessä -ryhmässä, joka tarjoaa erityisesti maahanmuuttajanaisille suomen kielen opetusta sekä suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemusta. Toukokuussa Jeannete valittiin koko valtakunnallisen Luetaan yhdessä -verkoston vuoden opiskelijaksi.

Lukeminen ja kirjoittaminen luonnistuvat jo helposti Jeannetelta, puhumisessa on vielä petrattavaa. Ensi syksynä hän jatkaa kielikurssilla Tampereella kokopäiväisenä opiskelijana.

Suomen kielen lisäksi Jeannete on hankkinut uudessa kotimaassaan muitakin taitoja. Hän on opetellut pyöräilemään ja uimaan ja autokoulukin on jo takana. Tulevaisuudessa kolmen lapsen äiti haaveilee lähihoitajan ammatista.

Lue lisää Jeannetesta ja Luetaan yhdessä -ryhmästä huomisesta printti-Pirkkalaisesta.