Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen ja Pirkkalan kokoomusvaikuttajien tapaaminen sai viime viikolla Pirkkalassa Cafe Coffinossa yllättävän käänteen. Yhteisesti sovittiin Tampereen seutukaupunkihankkeen kuoppaamisesta ja korvaamisesta ns. Pirkkalan seutukuntamallilla. Työnimenä hankkeella on "Elinvoimaa historiasta tulevaisuuteen 2040". Luonnosten mukaan "Seutukunta yksi kunta Pirkkala 2040" muodostuu seudun kahdeksan kunnan yhteenliittymänä. Viriili hallintokeskus rakentuu Pirkkalan uuteen saneerattavaan keskuskortteliin. Tampere saa laajat itsemääräämisoikeudet ns. palvelukuntana, jolta Pirkkala kerää verotulot pois.

- Erinomainen uudistus. Hallinto kevenee ja kuntarajat hälvenevät, totesi myös ensimmäistä kauttaan Tampereen valtuustossa istuva virolaislähtöinen valtuutettu Piir Surkkala (ps). Uudistuksella on siten kannatusta yli puolue- ja kuntarajojen. Piir Surkkala aikoo jättää asiasta valtuustoaloitteen tänään 1.4. Tampereen virastotalolla, joten hanke on vahvassa myötätuulessa. Aloitteeseen liittyvää adressia voi allekirjoittaa 1.4. myös Pirkkalan kunnan yhteispalvelupisteessä Koulutie 1:ssä.