Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NIEMENMAAN rannan lunastus on jo toteutunut ja omaisuus siirtynyt kunnalle. Nyt  asukkaat haluavat ostaa kunnan lunastamat maat takaisin.

Niemenmaan rannan lunastuskiistassa on nähty vielä yksi käänne. Kunta on saanut asukkailta tarjouksen, jossa he ovat valmiit ostamaan jo lunastetut maat kunnalta takaisin.
Kunta lunasti pitkäaikaisen kiistan saattelemana kapean parinsadan metrin pituisen rantakaistaleen Pyhäjärven ja alueen asuintalojen välistä.
Korkeimman oikeuden vahvistettua toukokuussa toimien laillisuuden lunastus vahvistui ja rantamaat siirtyivät kunnan omistukseen.
– Kyllä, tällainen kattavampi tarjous on tullut kunnalle. Kunnanhallitus vain totesi sen ajankohtaisissa asioissa maanantai-iltana, kertoo pormestari Marko Jarva (kok).
 – Asia menee nyt valmisteluun ja sen on määrä olla kunnanhallituksen listalla seuraavassa kokouksessa 2. syyskuuta, Jarva sanoo.
Jarva ei paljasta tarjouksen yksityiskohtia. Tarjous on hänen mukaansa kuitenkin ”kattavampi”.
Kesällä rannassa on näytelty jo toisenlaista draamaa.
Kunta ilmoitti ottavansa rannan käyttöönsä ja pyysi asukkaita tyhjentämään saunat, toimittamaan avaimet kunnalle ja poistamaan omaisuutensa  rannasta.  Takaraja tyhjennykselle oli 24. kesäkuuta. Hoputus ei tuottanut tulosta.
– On tullut vain yksi ilmoitus, että saunaan pääsee ilman avaimia ja että omaisuus on siirretty pois, kertoi Pirkkalan kunnan maankäyttöinsinööri Tuija Hippula viime viikolla.

Lue lisää printti- tai näköis-Pirkkalaisesta 21.8.