Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Satakunnan lennostossa vietettiin viime torstaina komentajanvaihdostilaisuutta. Eversti Sampo Eskelinen luovutti lennoston johdon eversti Pauli Rantamäelle. Tilaisuudessa oli paikalla myös Ilmavoimien korkein johto, komentajana maaliskuun loppuun saakka toiminut kenraalimajuri Lauri Puranen sekä maanantaina komentajan tehtävät vastaanottanut prikaatinkenraali Kim Jäämeri.

Lennosto käy parhaillaan läpi suuria muutoksia. Hävittäjälentolaivue 21 Hornetteineen lähtee Kuopioon ja Rovaniemelle kesäkuun alussa, ja lennoston esikunta ja sen noin 60 hengen henkilöstö siirtyy Tampereen Aitovuoresta Pirkkalaan syksyllä. Tuolloin myös Tukilentolaivue muuttaa Tikkakoskelta Pirkkalaan. Jo viime kesänä Pirkkalassa aloitti toimintansa Jämsän Hallista siirtynyt Koelentokeskus.

 

Kun uudistukset ovat ohi vuoden 2015 alussa, Pirkkalan tukikohdassa työskentelee kaikkiaan noin 340 henkilöä. Varusmiehiä lennostoon tule vuosittain kahdessa saapumiserässä yhteensä noin 250. Ennen koko puolustusvoimien uudistukseen liittyviä muutoksia lennosto on työllistänyt noin 430 henkilöä.

 

Pauli Rantamäki totesi komentajanvaihdostilaisuudessa pitämässään puheessa, että suuret muutokset ovat merkinneet henkilöstölle sekä haasteita että mahdollisuuksia. Lennoston tulevaisuuden hän näkee valoisana. - Täällä on uusi, tehtäväänsä sitoutunut, yhtenäinen lennosto, hän sanoi. Satakunnan lennosto säilyttää puolustusvoimien uudistuksessa nimensä, vaikka jossakin vaiheessa nimenmuutostakin kaavailtiin.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta.