Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan ilmatilassa nähdään talvella kaikki Suomelle Hornetin seuraajaksi tarjolla olevat hävittäjäkandidaatit.

Satakunnan lennosto isännöi Pirkkalassa tammi-helmikuussa HX Challenge -nimistä tapahtumaa, jossa testataan kaikki Hornet-hävittäjän viisi seuraajaehdokasta. Asiasta kertoi maanantaina ohjelmajohtaja, kenraalimajuri evp. Lauri Puranen.
Pirkkala on vuodenvaihteen jälkeen suuren mediajulkisuuden kohteena.
– Vaikka kiinnostus tapahtumaa kohtaan tulee olemaan suuri, ei HX Challenge ole lentonäytös, vaan testitapahtuma. Siksi joudumme tarkoin pohtimaan tapahtuman järjestelyt ja julkisuuden, jotta pystymme takamaan testiviikkojen työrauhan ja samalla palvelemaan asiasta kiinnostuneita, Puranen toteaa.
Puolustusvoimat kertoo HX Challengesta tarkemmin lokakuussa.
HX Challenge on Purasen mukaan teknispainotteinen osa arviointikokonaisuutta eikä se ratkaise kandidaattien paremmuusjärjestystä.
– Keskeinen tavoite on todentaa se, mitä kandidaatit ovat tarjousvastauksissaan kertoneet ja luvanneet.
Pirkkalaan tulevat vuorotellen testattavaksi Boeing F/A-18 Super Hornet (Yhdysvallat), Dassault Rafale (Ranska), Eurofighter Typhoon (Iso-Britannia), Lockheed Martin F-35 (Yhdysvallat) ja Saab Gripen (Ruotsi).
HX-hankkeessa ovat paraikaa menossa ovat tarjouspyyntöneuvottelut.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä.