Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

 

Matti Seistola, 31, on valmiina viikonloppuna Espanjassa käynnistyvään enduron MM-kauteen. Pirkkalalaiskuljettaja ajoi viime kaudella MM-pronssia pienimmässä, eli E1-luokassa. Tälle kaudelle Seistola vaihtoi kaikista isoimpien pyörien luokkaan, eli E3:een. Samalla pyörämerkki vaihtui Husqvarnasta Shercoon. Seistola on E3-luokan MM-kultamitaliehdokas ja valmis antamaan kaikkensa ollakseen vuoden lopulla ensimmäistä kertaa urallaan maailmanmestari.

- Pyörä- ja luokkavaihdos toivat talveeni täysin uutta piristettä, ja motivaationi on ollut koko ajan korkealla. Maailmanmestaruuden metsästys voi nyt alkaa, vaikkei titteliä vielä ensimmäisessä kisassa jaetakaan, Seistola kertoo.

 

Espanjan Solsonassa ajetaan jo perjantai-iltana niin sanotusti yleisön viihdyttämiseksi tarkoitettu supertesti, jossa kuljettajat ajavat pareittain toisiaan ja kelloa vastaan. Perjantain ajoaika huomioidaan lauantaina tuloksissa, mutta lauantai on varsinaisesti MM-kauden ensimmäinen kilpailupäivä. Viikonloppuna jaetaan totuttuun tapaan kahdet MM-pisteet, lauantaina ja sunnuntaina omansa.

Kauden aikana kilpaillaan kahdeksan viikonloppua, eli 16 osakilpailua. Suomessa kilpaillaan 7.-8. kesäkuuta, kun Heinola isännöi kauden neljättä MM-viikonloppua. Kausi päättyy 13.-14. syyskuuta Ranskassa.

Espanjassa on satanut koko torstain, mutta sateen on määrä loppua perjantain vastaisena yönä. Seistola uskoo sateen tekevän hyvää reitille, kunhan sade loppuu ennustuksen mukaisesti.

- Vettä on satanut kaatamalla, mutta onneksi jatkoksi on luvattu auringonpaistetta ja parinkymmenen asteen lämpötilaa. Maastot kuivuvat aika nopeasti, koska maaperä ei ole aivan tyypillistä espanjalaista kovaa savea. Maapohja on hieman hiekkaperäinen, minkä lisäksi kuivumista jouduttavat lukuisat korkeuserot.

 

 - Perjantain supertesti ajetaan hiekkakentällä, joten uskon olosuhteiden olevan erinomaiset. Myös varsinaiset maastokokeet näyttävät hyviltä.

MM-sarjassa kilpailevat suomalaisista Seistolan ohella Eero Remes E1-luokassa ja Aleksi Jukola junioriluokassa (EJ). Marita Nyqvist ajaa naisten maailman cup -sarjassa.

Lue ensi viikon Pirkkalaisesta, kuinka viikonloppu toi MM-pisteitä.

Teksti: Marko Vihriä