Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LUJATALON tavoite on saada kolme taloa rakentumaan Pirkkalan keskustakorttelissa jo ensi vuonna. Ne ovat As Oy Pirkkalan Laamanni Suupantien reunassa, sen takana pilkottava nelikerroksinen punainen Ko Oy Pirkkalan Lautamies ja Koulutien varteen tuleva As Oy Pirkkalan Kasööri.

Pirkkalan historian suurin asuntorakennushanke lähtee ensi vuonna käyntiin useamman talon startilla. Kuntakeskuksen tonttikilpailun voittanut Lujatalo Oy aikoo lähteä nykyisen kunnantalon korttelissa liikkeelle heti kahdella tai kolmella kerrostalolla.
– Tavoite on, että ensimmäinen lähtee nousemaan maaliskuussa ja kaksi seuraavaa siitä parin kuukauden välein, kertoo Lujatalo Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Markus Peltonen.
Niihin tulee liiketiloja maantasoon ja asuntoja ylempiin kerroksiin.
Kahden ensimmäisen talon rakentuminen on jo varmaa rakennusteknisistä syistä. Ne on aloitettava yhtä aikaa alle tulevan pysäköintihallin takia. Halliin tulee 141 autopaikkaa.
– Jos hommat menevät suunnitelmien mukaan, niin kolmaskin lähtee jo ensi vuonna valmistumaan.
– Tavoite on, että koko kortteli on valmis 4-5 vuodessa, Peltonen sanoo.
Purkutyöt tontilla ovat alkamassa aivan näinä päivinä. Tontilla seisoo vielä vanha kunnantalo.
Kyseessä on Pirkkalan kokoluokassa suuri 300-350 asunnon eli noin 700 asukkaan kortteli.
– Uskomme paikan kiinnostavan. Kyselyjä on jo tullut jo paljon.


Pirkkalan kunta on kertonut olevansa kiinnostunut hankkimaan korttelista toimitiloja. Kunnan toimistot ja palvelupisteet ovat viime vuosina hajasijoittuneet ympäri kuntaa väistötiloihin sisäilmaongelmien takiia.
– Neuvottelut kunnan kanssa ovat käynnissä, Peltonen kertoo.
Pirkkalan kunnan elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso sanoo kunnan olevan kiinnostunut vuokraamaan tiloja toimistojen ja asiakaspalvelupisteen käyttöön joko Suupantien varren rakennuksesta tai sen vieressä olevasta ”punaisesta talosta”.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta 25.9.