Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kuntakeskuksessa kaadettiin keskiviikkona Suupan maisemassa ainakin vuosisadan olleita mäntyjä. Ne saavat antaa tietä kortteliin tuleville kerrostaloille.

Pirkkalan kuntakeskuksen Suupanmäen suuria mäntyjä kaadettiin keskiviikkoaamuna kello kahdeksan alkaen sumuisena syysaamuna. Ensin maahan jymähti niistä vanhimman näköinen paksutyvinen puuvanhus.

Puut kaadetaan kortteliuudistuksen alta. Kunnantalon kortteliin on määrä rakentaa kuusi kerrostaloa seuraavien 4-5 vuoden aikana. Kahden tai kolmen talon rakentaminen on alkamassa ensi vuonna.

Keskiviikkona kaadettiin muutama vanha mänty Suupantien reunasta. Lisää seuraa myöhemmin.

– Kortteli on kaivettava täysin auki. Yhtään nykyistä puuta ei ole mahdollista jättää, kertoi työmaapäällikkö Ville Salminen Lujatalo Oy:stä. Rakennusten osalta purkutyöt alkavat ns. Virkailijatalosta. Sen jälkeen on vuorossa vanha kunnantalo.

Korttelin rakentaja Lujatalo Oy oli tilannut puunkaadon Etelä-Pirkanmaan metsänhoito Oy:ltä. Metsurit Tuukka Pentti ja Erkki Lähdeniemi kaatoivat suuret, pääväylän vieressä olevat puut turvallisesti kunnantalon parkkipaikalle. Tuilla varmistettiin, ettei runko lähde kaatumaan Suupantietä kohti. Puista paksuin oli haljennut kaksoislatvan takia jo nuorena ja se liinoitettiin, ettei osa rungosta kaadu väärään suuntaan.

Suupan männyt ovat olleet osa kuntakeskuksen maisemaa koko nyky-Pirkkalan ajan. Maiseman muutos iskee monen silmään ja tunteisiin. Pirkkalainen-lehti sai haltuunsa puun tyvestä sahatun kiekon ja aikoo selvittää männyn tarinan: milloin männyt olivat taipaleensa aloittaneet ja mitä kaikkea ne ovat kasvuaikanaan nähneet.

Lue lisää ensi viikon printti-Pirkkalaisesta